vineri, 18 mai 2012

Alternativa la sistemele audio

Castile sunt printre putinele periferice care nu au voie sa lipseasca de langa niciun calculator

Muzica este, fara indoiala, drogul cel mai comun si accesibil. Toti am fost la un moment dat preocupati de achizitionarea unui nou sistem audio sau doar a unui player. Mai nou, orice telefon mobil se poate transforma in player audio si, astfel, putem avea acces la muzica noastra oriunde. La nivelul urmator se afla pasionatii de amplificator yamaha sau cei care vor sa isi doteze masina cu un receiver yamaha rezonabil. Totusi, daca stam bine sa ne gandim, la munca petrecem cel mai mult timp in compania muzicii, iar pentru aceasta nu avem nevoie decat de o pereche de casti cat de cat performante. Daca  vor fi si wireless, pentru a nu fi chiar legati de birou si a beneficia de o relativa autonomie audio, cu atat mai bine!

 

Casti wireless – Logitech FX540

O propunere interesanta este modelul Logitech FX540. Acesta este un model de casti fara fir, adresat in principal amatorilor de jocuri si posesorilor de console. Ele pot fi folosite insa si pe PC, inlocuind cu succes sistemul audio, deoarece transmitatorul dispune de mai multe surse de intrare - doua perechi de mufe RCA, pentru Xbox si PlayStation, la care se adauga si o mufa de tip jack stereo, pentru utilizarea cu PC-uri  sau alte dispozitive compatibile. Castile au si microfon, insa acest canal necesita pentru posesorii de Xbox 360 o conexiune dedicata cu fir. Din aceasta perspectiva, putem spune asadar ca F540 sunt partial wireless. Daca insa utilizatorul opteaza doar pentru auditie sau daca foloseste un PS3, atunci el nu va avea constrangerea firelor, decat in perioadele in care bateria incorporata din casca are nevoie sa fie incarcata. Pe perioada reincarcarii castile pot fi folosite in continuare. Ca o prima impresie, putem spune ca surprind placut prin calitatea sunetului pe care o ofera. De asemenea, calitatea constructiei este peste medie, cu tije metalice care nu sunt predispuse la rupere. Cupele care acopera urechile sunt largi si comode la inceput, insa dupa o perioada mai lunga de folosire este posibil ca utilizatorii sa se simta putin deranjati in zona din jurul urechii – practic aceste cupe sunt putin tari si acesta ar fi motivul. Dar in rest, izoleaza foarte bine fonic fata de mediul din jur.

 

Date tehnice

V-am facut curiosi? Fara doar si poate, in primul rand va va interesa pretul. Prestul estimat este de 575 Lei, unul corect fata de caracteristicile tehnice si calitatea oferita. Pentru ca veni vorba de datele tehnice, ar mai trebui sa stiti ca au o capacitate de 2,4 GHz, sunt prevazute cu Noise canceling mic., permit controlul volumului direct de pe casca si au microfon. Ca intrari pentru transmitator mentionam intrarea pentru Xbox (2xRCA) si cea pentru PS3 (2xRCA, microfon) dar si Aux In (Jack Stereo).  Au o greutate de 310 gr (doar castile) si baterie interschimbabila (insa accesul la aceasta nu este chiar facil). O alta caracteristica foarte importanta este autonomia. Pot fi folosite intre incarcari un timp de 8 – 10 ore.

 

O buna alegere

In concluzie, avem in F540 o pereche de casti fara fir, de calitate, care vor fi cu siguranta pe placul majoritatii utilizatorilor. Dar, poate si mai important, acestea va vor furniza necesarul de muzica (chiar daca aceasta este perceputa doar ca fond sonor) fara a mai face alte cheltuieli suplimentare. Bineinteles, este un scenariu pentru ascultatorii egoisti. Daca vreti ca toti vecinii sa se bucure de muzica voastra, ar trebui totusi sa achizitionati un sistem audio performant si, eventual, chiar un subwoofer auto cu care sa va dotati masina.

 


Tags: subwoofer auto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu