sâmbătă, 12 mai 2012

Trebuie sa fii pregatit.

La nivel mondial sunt numeroase cazuri ce au ca final tragic moartea sau ranirea multor persoane. Accidentele auto sunt a-10-a cauza de moarte la nivel de glob. Va dati seama ca poate desi nu pare dar condusul imprudent si viteza excesiva lasa multe persoane intr-o stare grava sau chiar decedate. Se fac foarte multe eforturi impreuna cu firmele constructoare de masini ca sa se stopeze acest fenomen. Deocamdata nu se reuseste decat reducerea lui graduala prin diverse artificii de fabricatie auto, cum ar fi tot felul de sisteme de siguranta la franare.  

    Jumatate din decesele prin accidente de circulatie se produc la barbatii din grupa de varsta 15-44 ani, sectorul populational cel mai productiv economic. In lume, la barbatii de 15-44 ani accidentele de circulatie sunt pe locul 2 dupa SIDA ca principala cauza de morbiditate si moarte prematura. in tarile in curs de dezvoltare mortalitatea prin accidente de circulatie este la copii de 6 ori mai mare decat in tarile dezvoltate . Motive destule credem noi sa existe din aceasta cauza procese interminabile si despagubiri rca accident.Incep aceste procese mai ales cu scopul de a plati dosar daune sau spitalizare atunci cand cineva este ranit. Aceste despagubiri auto au o cazuistica in instanta foarte dificila motiv pentru care multi ajung sa apeleze la companii specializate in acest gen de cazuri. Aceste companii ofera consultanta juridica gratuita si isi ajuta clientii sa castige procesul fara a le cere bani in prealabil, si asta datorita existentei “nu castigi nu platesti” metoda care in afara a avut succes , campaniile de acest gen au reusit astfel sa isi castige foarte repede popularitatea prin faptul ca dau foarte multa incredere clientilor. In acest caz autorul accidentului va trebui sa ofere o dauna materiala victimei sau catre rudele decedatului, iar daca nu exista un decedat trebuie sa plateasca ingrijiri medicale sau spitalizare celui ranit. In momentul cand se vor fi incheiat anchetele judiciare vor veni si firmele de asigurari sa faca o investigatie proprie unde se va face dovada ca ati condus prudent si responsabil. Trebuie sa va asigurati ca ati semnat un contract bine citit intre asigurat si asigurator. Cele mai dese probleme in acest domeniu apar din momentul in care cel ce incheie asigurarea nu a avut grija ce anume semneaza. Daca sunteti victima unui accident rutier atunci trebuie sa stiti ca indiferent de cat de putin grava este starea dvs , aveti dreptul sa cereti o dauna materiala celui ce se face raspunzator pentru accident. Asta pe langa spitalizare si restul serviciilor medicale ce trebuiesc deasemenea achitate. Va dati seama ca in aceste zile o internare mai serioasa costa destul de mult, o operatie costa enorm, toate aceste cheltuieli nu trebuie sa le suporte victima, exista apoi si posibilitatea ca victima sa sufere si traume psihice, care deasemenea au nevoie de ingrijire specializata si costisitoare. Totodata trebuie sa stiti si ca nimeni indiferent cat de scumpa are asigurarea nu e scutit si de bratul lung al legii, daca faptele comise sunt de natura penala se plateste conform legii cu inchisoare daca este cazul sau diverse amenzi atunci cand este cazul de distrugere publica , sau mai exact distrugerea proprietatilor statului.

    In principiu cautati companii care va pot asigura toata documentatia de care aveti nevoie daca o sa fiti vreodata implicati intr-un accident rutier.


Tags: daune auto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu