duminică, 29 aprilie 2012

Cumpara calitativ la preturi bune

Constrangerile financiare carora trebuie sa le facem fata ne-au determinat sa adoptam un comportament preventiv fata de anii in care oricine si oricand cumpara, orice si oricat, doar din dorinta de a cheltui. Era vorba despre o adevarata furie a achizitiilor, explicabila intr-o oarecare masura si prin faptul ca modalitatile de creditare oferite de institutiile financiare era extrem de permisive, astfel incat se ajunsese sa fie cumparate bunuri cu valori totale enorme, care urmau sa fie platite in zeci de ani. Nimeni nu s-a gandit in acei ani de explozie a achizitiilor la urmarile acestui mod nerealist de achizitie si mai ales la durata enorma esalonata in timp pentru plata acelor bunuri. Daca stam sa ne gandim doar la faptul ca peste ani si ani, cand vor fi platite ultimele rate pentru camionul cu marfa cumparata, respectivele bunuri ar putea sa nu mai fie functionale de multa vreme.

Anii au trecut si recesiunea a lovit fara sa-i pese de cineva, dar in mod special a lovit in cei care au crezut ca viata poate fi traita pe datorie. In acest context, noi cei care am reusit sa ne tinem departe de toate aceste „oferte” otravite, privim si gandim in mod categoric de doua ori, daca nu chiar de mai multe ori, pana cand facem o achizitie. Este evident ca pretul este cel care dicteaza in acest moment achizitia unui bun, mai ales pentru cele de folosinta indelunga. Iar daca pretul este bun si alaturat unui produs care ofera si calitate, atunci prindem ceva curaj si cumparam.

Intrebarea este cum gasim calitate si pretul bun inglobate in acelasi produs. Raspunsul este relativ simplu si este dat de modalitatea prin care trebuie privita aceasta cautare. Faptul ca avem acces la internet ne ajuta decisiv in explorarea noastra, doar gandindu-ne ca nu va mai trebui sa batem magazinele si sa studiem in fata rafturilor ofertele luand notite pe bucatele de hartie. Internetul alege si cauta pentru noi in liste variate cu produse de tot felul, lasandu-ne sa alegem ceea ce ni se potrivieste cel mai bine, atat din punct de vedere al pretului cat si prin prisma calitatii produsului cautat.

Spre exemplu unul dintre cele mai ravnite produse acum la inceput de primavara sunt sistemele de climatizare, care ne vor usura simtitor trecerea peste inca un sezon canicular ce nu ne va ierta nici in acest an. Astfel, prin cautari succesive si atente, veti putea gasi liste intregi cu aparate de aer conditionat preturi, special aranjate si ofertate de catre vanzatorii acestor bunuri. Faptul ca veti putea alege si sorta aceste lista dupa cerintele dumneavoastra este un lucru foarte util atunci cand deja aveti definitivata optiunea pentru cumpararea unuia dintre aceste sisteme de climatizare.

Gasirea modelului optim pentru camera dumneavoastra va fi apreciat corect doar cu sprijinul unui tehnician profesionist, care va ajuta la stabilirea capacitatii optime a compresorului. Din intreaga lista cu aparate de aer conditionat preturi, va fi ales acel aparat care va putea genera suficienta putere de racire si chiar incalzire, in concordanta cu tipologia locatiei in care va fi instalat. O camera expusa multe ore pe zi radiatiei calorice solare si fara protectia unui sistem de termoizolatie va necesita un aport mai mare de putere al aparatului. In caz contrar, o subdimensionare a acestuia, va conduce la consumuri exagerate de energie electrica, datorita faptului ca aparatul nu va reusi niciodata sa aduca temperatura camerei la valoarea pe care o doriti.

In sens opus, un aparat supradimensionat, amplasat intr-o camera mica si orientata spre nord, unde soarele nu atinge suprafata sa exterioara, va avea si el un consum ridicat de energie electrica doar prin faptul ca puterea consumata nu justifica necesarul de climatizare al spatiului.

De aceea alegeti util si practic mai ales comparand si cumparand o lista cu aparate de aer conditionat preturi, cel mai potrivit sistem de climatizare adaptabil si cu un randament eficientizat pentru camera sau chiar pentru intregul dumneavoastra apartament.


Tags: aer conditionat preturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu