joi, 12 aprilie 2012

Primavara si petrecerile

Sfaturi utile pentru petrecerile tematice ale primaverii

Niciun alt anotimp nu este mai propice petrecerilor. De la serbari ale celor mici la gradinita, pana la team bildinguri si petreceri kinky, toata lumea are chef de sarbatorit. Insa o petrecere, fie ca ii avem in vedere pe cei mici, fie ca ne gandim chiar la ceva mai deocheat, nu poate fi una reusita fara pregatiri prealabile. Poate ca cea mai la indemana varianta este o petrecere tematica. Aceasta va implica, costume, decoruri, accesorii. Cu putina imaginatie, toate se pot rezolva. Dar si imaginatie este insa azi de... inchirat. In fiecare oras cu ceva pretentii exista cateva centre de unde puteti inchiria costume de carnaval, de serbare, pentru copii sau adulti, impreuna cu tot felul de accesorii. costume pentru barbati, costume pentru femei, personaje fanteziste pentru copii, oferta este bogata, mai ales daca va extindeti aria cautarilor si la internet.

Este clar, simplele petreceri devin istorie. A fi organizator pentru o petrecere implica, dincolo de abilitatile manageriale, multa imaginatie si feeling. Originalitatea este, cu siguranta, componenta cea mai importanta implicata in reusita unei petreceri. Cateva sfaturi pentru reusita unei petreceri sunt oricand bine venite.

 

Locul

Este variabila care va stabili numarul invitatiilor, tema, decorurile si costumele. Trebuie insa sa oferiti invitatilor vostri o paleta cat mai larga de optiuni. Aveti in vedere ca centrele de inchirieri de costume pentru carnaval au oferte destul de limitate. Petrecerea voastra nu trebuie sa fie o sursa de frustrare si o goana dupa cel mai ravnit costum. Fie ca optati pentru propria voasta locuinta, fie ca inchiriati un spatiu mai generos sau poate special creat pentru a gazdui petreceri tematice sau carnavaluri, puneti in balanta numarul invitatiilor, meniurile, bauturile, eventualele afinitati si, nu in ultimul rand, propriile voastre asteptari fata de acel eveniment. Dati cat mai multe detalii celor de la care inchiriati spatiul asupra evenimentului.

 

Durata

Chiar daca majoritatea evenimentelor de genul acesta sunt gandite pentru cateva ore, veselia se poate intinde mai mult decat ati apreciat in prealabil. Luati-va intotdeauna o marja generoasa de eroare, pentru ca, daca petrecerea este o reusita, cei mai multi invitati vor dori sa prelungeasca cat mai mult distractia. Pentru a evita eventualele neplaceri generate de aceste intarzieri neasteptate, regizati un eveniment care va marca sfarsitul apoteotic al evenimentului.

 

Decorul

Impodobirea spatiului in care va avea loc petrecerea poate fi o idee buna fiindca ii confera aspectul festiv si creeaza o "atmosfera de petrecere". Baloanele sunt o idee excelenta, insa nu se recomanda ghirlande pentru ca, desi arata frumos, nu se pot "folosi" la nimic, servind doar ca decoratii, spre deosebire de o multime de baloane imprastiate pe jos, cateva baloane simple pe pereti, etc. Baloanele umplute cu heliu sunt foarte apreciate, dar nu pentru spatiile cu tavane prea inalte. Va sugerez sa va asigurati ca sunt suficiente pentru toata lumea, iar ca atele cu care sunt legate baloanele sunt destul de lungi pentru a putea fi recuperate in cazul in care "isi iau zborul".

 

costume

Revenind la costume, nu fiti foarte drastic. Unii din invitatii vostri nu vor avea timp sa isi inchirieze un costum  de carnaval de la un centru specializat. Puteti transforma acest inconvenient apparent major, intr-un prilej de distractie pentru toti invitatii. Inchirierea catorva costume excedentare, o trusa de machiaj si cateva accesorii, vor reyolva problema. Sau, de ce nu, inchiriati voi toate cele necesare, lasand apoi fantezia fiecarui participant sa lucreze. Se va crea astfel o adevarata competitie pentru obtinerea celei mai reusita deghizare.

 


costum iepuras, costum

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu