luni, 9 aprilie 2012

Player de la Apple

Apple nu face doar tablete si telefoane. Veti fi surprinsi sa faceti cunostinta cu plazerul sau standalone

Tuturor ne place muzica, fie si doar ca fundal sonor. Unii mai naivi insa au ramas cu impresia ceea ce conteaza este un sistem audio performat sau o pereche de boxe bose avant in spate un amplificator puternic. Aceeasi reteta si pentru masina personala: boxe auto cat mai mari deservite de un ampificator stereo auto. Toate acestea, fie ca sunt performante sisteme audio, fie simple difuzoare, trebuie sa aiba in spate un player. Pentru a evita calculatorul, va propunem un player standalone.

 

TV si boxe, deservite imediat

Ca in cazul oricarui produs Apple, echipele din spate nu prea se schimba. Cine a stat la baza primului iMac sai iPd, cativa ani mai tarziu a muncit si la Apple TV. Acest fapt se traduce printr-un obiect simplist la capitolul design, cu o conectica pozitionata accesibil in spatele dispozitivului si cu o interfata de utilizare creata cat mai prietenos cu putinta. Totul este orientat catre utilizatorul final: din momentul conectarii dispozitivului la LCD-ul (preferabil prin HDMI, dar nu neaparat) si sistemul audio din sufragerie, trebuie sa apasati de cateva ori pe „OK”, sa completati codul de acces la iTunes Store si puteti incepe navigarea. Tot un plus la partea de utilizare intuitiva este telecomanda extrem de simpla, asemanatoare sistemului de la iPod. Totul se rezuma la navigare prin stanga / dreapta / sus / jos si confirmarea alegerii prin OK.

 

Streaming-ul devine de baza

Legat de functionalitatea Apple TV, cuvantul cheie este streaming-ul. Indiferent daca vorbim de YouTube HD sau de preluarea continutului de pe PC sau Mac prin intermediul conexiunii wireless, totul functioneaza foarte bine. boxele voastre vor fi cu siguranta incantate. Singurul impediment este restrictia utilizarii aproape exclusive a aplicatiei iTunes in cazul in care preluati continut de pe computer. Practic, va creaza intreaga baza de date (clipuri, filme, muzica) si aceasta este accesibila prin reteaua locala.

 

Oferta Apple multimedia

Spre deosebire de tendinta generala de acceptare a cat mai multe formate, cu mai mult sau mai putin succes, in functie de caz, Apple a ales sa mearga la sigur la capitolul compatibilitate. Orice puteti rula de pe iPhone / Ipod / iTunes, QuickTime va rula in conditii optime pe Apple TV. Prezenta oricarui player in sufragerie devine redundanta daca nu exista suficient continut in formatele suportate de acesta, insa nu e cazul Apple TV. Puteti inchiria filme la calitate standard sau inalta definitie, puteti descarca seriale ce ruleaza sau au rulat in Statele Unite, puteti descarca muzica si, nu in ultimul rand, va puteti uita la pozele de pe MobileMe, Flickr sau iPhoto. Daca am vrea sa asociem niste cifre cu varietatea continutului de pe iTunes Store, acestea ar fi: 50.000 de episoade TV, 11.000.000 de melodii, 175.000 de prodcasturi si cateva zeci de mii de filme disponibile in format standard sau de inalta definitie. In definitiv, Apple TV este un dispozitiv ideal pentru oamenii care vor sda cheltuiasca bani pentru continut de calitate sau pentru cei care doresc accesarea continutului multimedia de pe computer fara prea multe setari suplimentare.

 

Asadar, boxe si amplificator, sisteme audio sau difuyoare plasate discret, toate au acum de lucru. Iar in masina, daca am echipat-o deja cu un set de boxe auto de inalta fidelitate si eventual cu un amplificator auto, nu mai ramane decat sa ne burdusim stick-ul USB cu continut multimedia si sa purcedem la drum.

 

 


reciver yamaha, audio profesional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu