joi, 12 aprilie 2012

Sfaturi pentru cumpararea unui scaun de masina pentru copil

Un scaun pentru copil in masina e un accesoriu auto esential pentru a asigura siguranta copilului in timpul transportului cu masina. Masinile sunt proiectate pentru adulti si copiii se vor simti in mod natural inadecvat intr-o masina, daca e sa fim onesti. Scaunele sunt prea mari, centurile de siguranta sunt prea largi, ca sa numim doar cateva dintre probleme. Apoi, copiii lasati de capul lor intr-o masina pot sa fie o problema, tinand cont ca au tendinta sa atinga totul in jur, lucru care poate distrage atentia soferului si cauza o atmosfera tensionata pe durata calatoriei. In schimb, daca veti opta pentru un scaun special pentru copil, prichindelul va fi tot timpul in siguranta si nu va deranja alti pasageri din masina. In primul rand, trebuie sa stiti ca exista patru tipuri de scaune pentru copii care pot fi montate in masini.

Tipul “Infant” sunt cele mai mici si sunt potrivite pentru nou nascuti. Aceste scaune sunt orientate spre spatele masinii si pot suporta o greutate de pana la 10 kilograme, desi unele modele (rare) suporta la la 15 sau 20. De cele mai multe ori, aceste scaune vin direct din magazin cu o serie de accesorii, precum un harnasament care va permite sa atasati scaunul si la carucioare de cumparaturi, precum si elemente de siguranta suplimentara pentru sustinerea capului.

Scaunele convertibile sunt destinate atat pentru nou nascuti cat si pentru sugari. Acest tip de scaun permite si pozitionarea spre partea din fata a automobilului, dar doar in cazul in care copilul e putin mai mare. Elementele de siguranta suplimentara sunt practic identice cu cele de pe scaunele pentru nou nascuti, dar se poate sa aiba o tetiera mai solida pentru copiii mai mari.

Scaunele orientate spre fata masinii sunt destinate doar copiilor peste 1 an si mai grei de 10 kilograme. Elementele de siguranta sunt aceleasi ca in cazul tipurilor precedente, avand un sistem de prindere in 3 sau 5 locuri.

 In fine, modelele Booster sunt pentru copiii mai grei de 15-20 kilograme si vin cu un sistem de prindere mai complex, care implica si conectarea centurii de siguranta. In Romania, cel mai sigur mod de a gasi un scaun pentru copii e acela de a contacta un importator accesorii auto si sa cereti o oferta de pret. De obicei, magazinele specializate au mai multe tipuri de scaune spre vanzare decat supermarketurile sau magazinele cu public generalist. Aceste scaune sunt in continuu perfectionate de companiile producatoare si nu poate fi recomandat un singur tip de scaun de la un anumit producator.

O cale buna de a gasi scaunul potrivit pentru copilul dumneavoastra este sa vorbiti cu alti parinti care s-au confruntat cu aceasta problema. Multe asociatii de ajutor pentru copii ofera scaune gratuit, provenind din donatii. Ganditi-va bine inainte de a primi un astfel de dar si asigurati-va ca se potriveste copilului dumneavoasta din punctul de vedere al marimii, comoditatii etc. De asemenea, asigurati-va ca se potriveste corect in masina.

 Cand vine vorba de instalarea scaunului, nu va bazati doar pe instructiunile care au venit cu scaunul, ci cereti sfatul unor prieteni care au trebuit sa faca asta inainte. Acele instructiuni se bazeaza pe o serie limitata de teste si nu iau in considerare toate tipurile de masini disponibile. Indiferent de modelul scaunului, tineti minte sa nu instalati scaunul pe scaunul din dreapta soferului. Declansarea air bag-ului poate sa cauzeze inclusiv decesul copilului.


huse auto, huse auto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu