duminică, 27 mai 2012

Notiuni de baza despre aparatul de aer conditionat

 Aparatul de aer conditionat asigura un mediu racoros si confortabil atunci cand temperaturile foarte inalte se instaleaza afara. Acesta este un aspect foarte important mai ales pentru persoanele mai in varsta, pentru copii, pentru femei gravide, dar si pentru animalele dumneavoastra de companie care ar putea fi sensibile la caldura excesiva si la umiditate. Reducand nivelul temperaturilor si al umiditatii din aer pe interior, un aparat de aer conditionat va poate ajuta sa va asigurati un somn relaxant pe timpul noptii, astfel incat atunci cand va treziti sa fiti persoane complet odihnite si revigorate. De asemenea, aparatul de aer conditionat va va ajuta sa tineti departe de dumneavoastra potentialele reactii alergice.

Dar, care este totusi mecanismul lor de functionare?

Aparatul de aer conditionat transfera caldura din interior in exterior. Procesul incepe atunci cand aerul din camera este scos prin filtrele de aer si apoi trecut prin bobinele de racire. In aceasta etapa, aerul este racit si suflat inapoi in camera mai racorors si mai uscat decat era initial. Aerul cald este scos in exterior prin partea din spate a unitatii.

Cum ne dam seama care este aparatul de aer conditionat cel mai potrivit pentru a obtine o racire eficienta a camerei?

Pentru a va asigura ca obtineti conforul dorit si ca, in acelasi timp, va incadrati in limitele bugetului de care dispuneti, este foarte important sa alegeti aparatul de aer conditionat potrivit pentru camera sau suprafata pe care doriti sa o racoriti. In cazul in care alegeti un aparat de aer conditionat prea mare, aerul din locuinta dumneavoastra va fi unul umed si rece, mai degraba decat unul racoros si proaspat. Pe de alta parte, daca alegeti un aer conditionat mult prea mic, acesta va functiona aproape in permanenta si cu toate acestea, el nu va reusi sa raceasca indeajuns camera asa cum v-ati fi dorit. Luand in considerare strict criteriul suprafetei, este indicat sa alegeti un aparat de aer conditionat care ofera 20 BTU pentru fiecare metru patrat de spatiu locuibil. Exista insa si alti factori de care nu trebuie sa uitati atunci cand alegeti dimensiunile aparatului de aer conditionat, precum marimea ferestrelor, inaltimea camerei, clima zonei in care locuiti precum si umbrirea.

Care sunt caracteristicile principale ale aparatului de aer conditionat pe care trebuie sa le urmariti atunci cand ati stabilit deja dimensiunile de care aveti nevoie?

In primul rand, silentiozitatea aparatului de aer conditionat conteaza foarte mult. Din fericire pentru dumneavoastra, cele mai multe dintr modelele de aer conditionat din ziua de astazi sunt mult mai silentioase decat modelele mai vechi, pentru a  va asigura astfel confortul in timp ce munciti, dormiti sau desfasurati activitati de zi cu zi in locuinta dumneavoastra.

Butoanele de control trebuie sa fie de asemenea usor reglabile. Cautati pe cat posibil aparate de aer conditionat cu termostat electronic si cu telecomanda.

Viteza aerului si fantele directionale de aer sunt, din nou, foarte importante. Posibilitatea de a regla viteza aerului precum si directia fantelor va vor permite personalizarea si controlul mai bun asupra procesului de racire a aerului din incapere.

Ceasul sau cronometrul va va permite sa programati aparatul de aer conditionat sa porneasca dar si sa se opreasca atunci cand doriti, fara a fi nevoie de prezenta dumneavoastra fizica in incapere.

Filtrele de aer de care dispune aparatul de aer conditionat trebuie sa fie usor de curatat, dar si de indepartat, ele fiind acea componenta care va ajuta sa scapati de mirosurile neplacute, praf si bacteriile din aer.

In ceea ce priveste intretinerea unui aparat de aer conditionat, este indicat sa il curatati complet la inceputul fiecarui anotimp si o data la 2-3 saptamani atunci cand este folosit intensiv. 


Tags: aer conditionat

Un comentariu:

  1. Langa un aparat de aer conditionat frumos, split, eventual unul din gama celor Art COOL lg, trebuie neaparat o perdea pe masura. Pentru mai multe tipuri de perdele http://www.picasso.ro/perdele.html

    RăspundețiȘtergere