miercuri, 6 iunie 2012

Aparate de aer conditionat Cluj eco friendly

In momentul in care, dupa ce ati prospectat cu atentie piata, v-ati decis sa cumparati un anume aparat de aer conditionat Cluj, trebuie sa aflati daca acel produs detine aprobare energy star. Aceasta este o eticheta aprobata de Agentia de Protectie a Mediului Inconjurator prin care se certifica faptul ca produsul este de 10 ori mai eficient decat o specifica expres standardele mondiale minime. Poti fi eco friendly prin utilizarea corecta a unui aparat de aer conditionat Cluj. Procedand in acest fel vei avea facturile la energie electrica mult diminuate iar emisiile de CO2 provocate de electricitate vor inregistra si ele valori minime. Mai exact, acest lucru poate fi facut astfel: se seteaza temperatura aparatului de aer conditionat sa fie egala cu cea din exterior. In acest mod se usureaza trecerea de la aerul conditionat dintr-o camera la aerul cald de vara din exterior, spre exemplu. Noaptea este indicat a se folosi doar ventilatorul aparatului de aer conditionat, facandu-se astfel economie la consumul de energie electrica.

Multe aparate de aer conditionat Cluj fac posibila reciclarea aerului, astfel incat aerul care a fost deja racit sa poate reintra in casa. In acest scop trebuie sa va asigurati ca unitatea de aer conditionat este incastrata ermetic in perete, pentru a nu permite aerului rece sa iasa din casa. La fel, e nevoie de o curatare temeinica a filtrelor de aer conditionat, care se poate face o data la trei luni sau chiar lunar, in functie de cat praf se produce in locuinta ta. Acest fapt depinde mult si de zona din Cluj in care locuiesti. Facand aceste operatiuni de curatare a filtrului, aparatul de aer conditionat va functiona mai bine si mai mult timp, spre binele sanatatii tale si a intregii familii. Praful poate cauza multe afectiuni neplacute, de la tuse, alergii, pana la alte complicatii mai grave.

Asadar, dupa cum spuneam la inceputul acestui articol, toate unitatile care detin un indice numit EER, de 10 sau mai mare, sunt considerate ca detin acea eticheta numita Energy Star. Pentru a eficientiza la maxim insa orice aparat de aer conditionat Cluj, vei avea nevoie de anumite mijloace si pasi de urmat. In ceea ce priveste lucrurile, este vorba de aspirator, termostat programabil, furtun, filtru de aer si banda adeziva pentru metal. Apoi, e necesar sa schimbi sistemul de filtre, ideal ar fi lunar sau o data la cateva luni macar. O atentie sporita trebuie acordata zonelor din interiorul bobinelor, acolo unde se monteaza ulterior filtrele. Praful si murdaria, blocand bobinele, impiedica aparatul sa functioneze la potentialul dorit si ca atare este nevoie sa aspiri foarte bine zona. Banda adeziva este ideala pentru toate zonele de metal care sunt expuse, asigurand astfel o inchidere foarte buna. Prin curatarea bobinelor de praf cu ajutorul furtunului, acestea vor functiona usor, crescand fluxul de aer si reducandu-se puterea cu care trebuie sa lucreze unitatea de aer conditionat. O componenta extrem de importanta pentru economia la curent este instalarea si folosirea unui termostat programabil. Acesta, la fel ca si cel utilizat pentru centrala de gaz, va ajuta la reducerea perioadelor de utilizare a aerului conditionat in timpul zilei. Termostatul este ideal pentru folosire in perioadele in care esti plecat la serviciu sau pe o perioada si mai indelungata, in vacante etc. Toate aceste masuri, coroborate cu un ajutor profesionist la instalarea unitatii de aer conditionat si cu inchiderea ferestrelor si a aparatului de aer conditionat atunci cand in camera respectiva nu sta nimeni, duc la un consum scazut de energie electrica si la o eficientizare a actiunilor benefice pe care le exercita aceasta minunata inventie a tehnologiei moderne. Pentru orice clujean, un astfel de aparat de aer conditionat va face viata mai usoara, mai frumoasa si mai sanatoasa.


Tags: aer conditionat cluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu