duminică, 24 iunie 2012

Informatii online despre romani in UK

Romani in UK de toate varstele si la orice nivel de cariera cauta in permanenta mijloace de a pastra legatura cu cei ramasi acasa dar si de a se localiza intre ei pe teritoriul tarii in care au emigrat. Desigur, exista telefoane, servicii postale, posturi de televiziune si presa scrisa, insa cel mai preferat mijloc de comunicare si informare este si probabil ca va ramane pentru o perioada destul de indelungata de timp, internetul. Internetul ne ofera informatii despre absolut orice se intampla in lume dar este, in acelasi timp, si principalul canal de comunicare la distanta. Motivele pentru care acest lucru se intampla sunt destul de evidente si sunt reprezentate in principal de accesiblitatea, rapiditatea si gratuitea serviciilor. In ziua astazi daca vrem sa comunicam cu alti romani in UK este mult mai probabil sa trimitem un email sau sa folosim un chat online decat sa trimitem scrisori prin servicii postale sau de curierat rapid. Mai mult decat atat, daca vrem sa vedem anunturi din diverse domenii care ne-ar putea interesa, cu siguranta ca vom cauta anunturi UK online si nu vom merge la magazinul din colt pentru a cumpara un ziar. Acest lucru are si o alta cauza in afara de gratuitate si rapiditate, si anume absenta unor anunturi UK din presa romaneasca, in cazul celor ramasi acasa si care isi doresc sa plece in viitorul apropiat.

De obicei putem afla ce se mai intampla cu romanii in UK pe posturile de televiziune sau in presa locala scrisa doar in cazuri extraordinare, atunci cand ceva iesit din comun se intampla, de cele mai multe ori ceva negativ, sau atunci cand este vreo sarbatoare. Fireste, atunci cand cautam anunturi UK este de asteptat ca cele mai multe sa se afle pe pagini web de acolo, mai putine pe cele din Romania. Din cauza acestei disperii a surselor de informatie atat pentru romanii in UK cat si pentru cei ramasi acasa, se simte necesitatea unui spatiu virtual comun, o platforma online atotcuprinzatoare, ca sa includa nu doar anunturi UK spre exemplu, ci si un mediu de socializare, surse de informare generala precum si un spatiu dedicat stirilor de actualitate din UK si din Romania.

Un astfel de spatiu virtual va actiona simultan in doua directii si este util in pricpiu pentru doua categorii de romani: romanii in UK si cei inca ramasi acasa. Desigur, oricine poate fi interesat de astfel de informatii si de o astfel de platforma online, insa acestea sunt categoriile principale vizate. Pentru cei interesati la modul general despre ultimele stiri legate de romani in UK exista o sectiune speciala actualizata in permanenta, care ofera cele mai noi informatii din domeniile cultural, economic, politic, social, de divertisment si multe altele. Aceasta sectiune este una mai degraba impersonala deoarece se refera la contextul general in care se afla romanii in UK si nu indeplineste alte functii decat cele de baza ale presei.

Insa, probabil ca cea mai utila sectiune ramane cea in care membrii comunitatii de romani in UK pot socializa. Intr-un astfel de spatiu ei isi pot crea conturi si profile gratuit si pot lua legatura cu alti romani in UK pentru diverse activitati sau pur si simplu pentru a se cunoaste. Mai mult decat atat, ei pot posta anunturi de cerere sau oferta de servicii, locuri de munca, inchirieri de locuinte si multe altele, si in acelasi timp pot vedea anunturile celorlalti membri ai comunitatii de romani in UK. Un spatiu virtual de acest tip isi dovedeste utilitatea mai ales pentru cei care abia au ajuns.


Tags: anunturi uk, romanii in uk, romani uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu