sâmbătă, 9 iunie 2012

Iriga eficient gradina cu legume

Gospodariile individuale tind sa se inmulteasca in anii din urma, contrar efectului care a fost resimtit cand multe dintre acestea au fost parasite de catre familiile care nu mai aveau un loc de munca si care s-au refugiat in alte tari pentru a-si castiga existenta. Cum vremurile se schimba si din nefericire traversam o perioada nu tocmai pozitiva din acest punct de vedere, exista o crestere a numarului de familii care au revenit in locurile de unde au plecat acum cativa ani pentru a-si reincepe viata pe propriul pamant si mai ales pentru a-l cultiva si a asigura existenta familiei din recoltele pe care le sadesc si ingrijesc.

Nimeni nu poate spune ca munca unei teren agricol pentru culturi personale ar fi usoara, dar nici nu se poate afirma ca exista o mare dificultate pentru intretinerea acestuia si primirea unor recolte bune atunci cand exista preocupare si desigur munca.

Elementul esential al obtinerii unor culturi idestulatoare si sanatoase este desigur cantitatea de umezeala din sol, cu alte cuvinte apa care este distribuita suprafetii de cultura in cauza. Cum nu intotdeauna ne putem baza pe apa de ploaie, avand in vedere ca tot mai des sunt zone si perioade de timp in care apa provenita din ploi nu este suficienta, atunci sunt necesare unele interventii din partea noastra pentru a nu avea surprize neplacute la finalul ciclului de crestere al legumelor cultivate.

Aductiunile de apa sunt in general dificile pentru zonele izolate sau care nu au un numar important de locuitori, iar acest lucru determina folosirea puturilor de adancime pentru extractia apei freatice. Pentru aducerea la suprafata a apei necesare gradinii tale cu legume, dar si pentru folosirea ei de zi cu zi in gospodarie, in mod categoric ai nevoie de instalarea unei pompe de apa, care va ridica la suprafata intr-un debit constant si suficient apa de care ai nevoie.

De regula aceste pompe apa sunt dimensionate din punct de vedere al capacitatii si puterii de extractie a apei, drept pentru care daca nu ai cunostinte in acest domeniu cu siguranta un tehnician practicant al acestei meserii iti va oferi toate detaliile de care ai nevoie. Prin urmare o pompa submersibila se va utiliza eficient doar daca parametrii ei functionali se vor plia pe adancimea si necesarul de debit care este cerut de catre utilizator.

Pentru ca am vorbit despre irigarea gradinii, atunci in functie de suprafata pe care o ai in lucru, ca teren de cultura pentru legume sau alte plante, vei avea nevoie de un debit constant si suficient de ridicat pentru a putea imprastia pe intreaga suprafata apa de care terenul are nevoie. Este posibil ca unele pompe submersibile sa nu poata face fata acestei cerinte, ci numai ridicarii apei la suprafata. Pentru conducerea apei catre locul de udare vei putea folosi cu eficienta o pompa hidrofor care va prelua toata sarcina de impingere a apei spre reteaua de udare a gradinii tale. Aceste hidrofoare pompa submersibila sunt utile si in situatiile in care este necesara urcarea apei la un nivel superior fata de orizontala locului de unde este extrasa, spre exemplu atunci cand casa este situata pe un deal, sau si atunci cand casa are unul sau doua niveluri, iar sursa de apa este pozitionata la un nivel inferior acesteia.

Daca aceste informatii vi se par potrivite pentru realizarea unei irigari optime a terenului de cultura pe care il detineti, atunci la fel de oportun ar fi si faptul de a cauta cu ajutorul internetului echipamente la un pret rezonabil, adica exact ceea ce aveti nevoie, pompe submersibile ieftine si hidrofoare ieftine. Piata de profil este in continua crestere, iar dumneavoastra nu va ramane decat sa decideti daca acesta pompa submersibila pret, sau acest hidrofor pret sunt potrivite din punct de vedere tehnic si economic pentru gospodaria care o vreti din ce in ce mai profitabila si economica pentru familia dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu