luni, 26 martie 2012

Angela Merkel considera ca "Ar fi CATASTROFAL ca Greciei sa i se permita sa iasa din zona euro"

stirileprotv.ro Cancelarul german Angela Merkel a apreciat, intr-un interviu televizat difuzat luni de BBC, ca ar fi catastrofal sa i se permita Greciei sa paraseasca zona euro, care ar deveni incredibil de slabita, relateaza AFP.

"Noi am luat decizia sa facem parte dintr-o uniune monetara. Aceasta este o decizie nu doar monetara, ci si politica", a spus Merkel, ale carei declaratii au fost traduse in engleza.
"Ar fi catastrofal daca am spune unei tari care a decis sa fie cu noi «Nu te mai vrem»", a adaugat ea.

"De altfel, tratatele (europene) nu o permit. Oamenii din intreaga lume s-ar intreba «Cine urmeaza?». Zona euro ar fi incredibil de slabita", a continuat cancelarul german.
Merkel a adaugat ca Grecia, care a facut obiectul a doua planuri de salvare, are in fata "un drum lung si dificil", dar ca ar fi o "enorma eroare politica sa i se permita Greciei" sa abandoneze euro.

"Situatia este foarte tensionata. Europa, dar mai ales zona euro, este in criza. Aceasta criza este onsecinta crizei financiare mondiale si ea a antrenat discutii dure in foarte multe tari", a raspuns cancelarul german atunci cand a fost intrebat despre aparitia unui sentiment antigerman in Grecia.

"Avem dezbateri aprinse in Parlamentele noastre si folosim cuvinte dure", a declarat ea. Insa, "din fericire, am invatat sa ne solutionam conflictele in mod pasnic", a continuat cancelarul.

De asemenea, Merkel si-a reafirmat sustinerea fata de prezenta Marii Britanii in Uniunea Europeana (UE), in pofida refuzului lui David Cameron de a se alatura noului pact bugetar european.

"Marea Britanie trebuie sa stie ca, in Germania, noi vrem o Mare Britanie puternica in UE, este ceea ce ne-am dorit intotdeauna si ceea ce ne vom dori intotdeauna", a subliniat ea.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu