duminică, 11 martie 2012

Imaginile care au marcat lumea, in 11.03.11. Cum a vazut planeta LIVE valul de proportii biblice

Istoria planetei e marcata de multe razboaie si calamitati naturale, dar putine au fost filmate in direct asa cum s-a intamplat in cazul atacurilor de la 11 septembrie si in cazul tsunamiului de pe 11 martie.

Amatorii de conspiratii au legat atacurile de la 11 septembrie cu atacurile de la Madrid si tsunami-ul din Japonia prin simplul fapt ca toate au avut loc pe data de 11. Un numar care in Biblie marcheaza dezordinea si dezintegrarea.

Dincolo de supozitii, singura legatura evidenta intre evenimentele din SUA si cele din Japonia vine din transmiterea in direct a unui dezastru, fie el provocat sau natural.

Imaginea terifianta a turnurilor ce incep sa se prabuseasca in mijlocul operatiunilor de salvare, ingropandu-i sub daramaturi si pe eroii care venisera sa salveze vieti, a fost transmisa in direct pe toate marile posturi de televiziune ale lumii. Era pentru prima data cand un atac terorist era urmarit pe micile ecrane.

Asa cum niciodata pana in martie 2011 nu a mai fost transmis in direct, filmat chiar si din elicopter, un tsunami care sa mature totul in cale. Imaginea din Japonia ramane la fel de cunoscuta si de emblematica pentru ultimii 20 de ani ca si cea din New York.

Pana la acestea, doar dezastrul misiunii Challenger, transmis in direct de CNN, a mai oferit asemenea imagini, dar proportiile tragediei sunt incomparabil mai mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu