sâmbătă, 17 martie 2012

Osama ben Laden voia sa il atace direct pe Barack Obama pentru a provoca o criza in SUA

stirileprotv.ro Fostul lider al Al-Qaida, Osama ben Laden le-a cerut subordonatilor sai, inainte de a muri, sa organizeze celule speciale in Afganistan si Pakistan pentru a ataca avionul presedintelui Barack Obama si pe cel al generalului David Petraeus.

"Motivul pentru care trebuie sa ne concentram asupra lor este ca Obama este liderul necredinciosilor si dupa uciderea lui (vicepresedintele Joe) Biden va prelua automat presedintia ... Biden este total nepregatit pentru acest post, ceea ce va plonja Statele Unite intr-o criza. In ceea ce il priveste pe Petraeus, el este omul momentului ... iar uciderea lui va afecta cursul razboiului" in Afganistan, i-a explicat ben Laden principalului sau locotenent, potrivit Washington Post, in editia electronica.

Oficiali din cadrul administratiei americane au declarat vineri ca acest complot impotriva lui Obama si Petraeus nu a fost niciodata o amenintare serioasa.

Schema este descrisa intr-unul dintre documentele confiscate din complexul in care se ascundea ben Laden. Acestea au fost desecretizate si vor fi in curand accesibile publicului in versiunea lor oficiala, in araba, dar si traduse.

Barbatul despre care ben Laden spera ca va comite atacurile impotriva lui Obama si Petraeus era teroristul pakistanez Ilyas Kashmiri. "Te rog cere-i fratelui Ilyas sa imi trimita pasii pe care i-a facut in aceasta privinta", ii scrie liderul terorist principalului sau locotenent, Atiyah Abd al-Rahman. La o luna dupa moartea lui ben Laden, Kashmiri a fot ucis de un avion american fara pilot.

Complotul impotriva lui Obama era insa, cel mai probabil, doar fanfaronada, devreme ce Al-Qaida nu avea, aparent, arme ca sa poata dobori Air Force One. Totodata, cea mai mare ingrijorare a lui ben Laden era imaginea mediatica a Al-Qaida in randul musulmanilor. El era ingrijorat ca aceasta este atat de patata, incat a propus un nou nume pentru organizatie.

Marca Al-Qaida a devenit o problema, explica ben Laden in schita unei scrisori, pentru ca oficialii din cadrul administratiei Obama au incetat sa mai foloseasca fraza "razboiul impotriva terorismului", pentru a nu provoca musulmanii, si promoveaza in schimb un razboi impotriva Al-Qaida.

Numele intreg al organizatiei este "Qaida al-Jihad", scrie ben Laden, dar in versiunea sa scurtata "acest nume reduce sentimentul musulmanilor ca le apartinem". El propune zece alternative "care sa nu fie reductibile cu usurinta la un cuvant care nu ii reprezinta". Prima sa recomandare este "Taifat al-tawhid wal-jihad", sau Grupul Monoteism si Jihad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu