vineri, 30 martie 2012

Carucior copii sigur si elegant

Industria producatoare de articole pentru copii continua sa ne suprinda placut cu o multitudine de produse destinate copiilor de toate varstele, Cum era de asteptat principalii destinatari ai noilor produse echipate cu tehnologii recente sunt bebelusii, pentru care parintii sunt dispusi sa cheltuie sume importante in dorinta si nelipsita speranta de a-i face o primire cat mai speciala noului membru al familiei.

Oricat de mult ati fi atrasi de reclamele care nu intarzie sa apara, oricat de impresionati ati fi de facilitatile inglobate in fiecare dintre aceste produse, este mai mult decat potrivit sa priviti cu ochi critic, in sensul bun al expresiei, fiecare obiect pe care il veti cumpara pentru copilul dumneavoastra.

Unul dintre cele mai utile obiecte pentru primii ani de viata ai copilului, cel care il va ajuta intr-un mod placut sa ia contact cu lumea exterioara, este caruciorul. Oferta existenta de carucioare este atat de variata incat cu usurinta v-ati putea pierde la propriu in alegerea modelului potrivit. Cu toate acestea este important sa aveti in vedere inainte de a pleca la cumparaturi cateva aspecte importante pe care un carucior copii trebuie sa le intruneasca in totalitatea sa constructiva.

Inainte de orice veti lasa acasa ideile venite de la alti parinti despre cum ar trebui sa arate aceste carucioare copii, sau cum ar trebui ele sa fie in trend cu ultimele accesorizari. Cel mai important aspect pe care trebuie sa-l urmariti este siguranta pe care o va avea copilul atat timp cat se afla in scaunul caruciorului aflat in miscare sau atunci cand stati pe loc pe o banca in parc sau oriunde.

Elementele de siguranta se refera in principal la materialele din care este confectionat scaunul acestui carucior copii, dar si celelalte accesorii de sustinere si rulare. In pricipal veti verifica prin atingere cu mana absolut toate suprafetele cu care copilul poate lua contact. Acestea trebuie in mod obligatoriu sa fie netede, fara nicio urma de asperitate sau colturi ascutite in care copilul ar putea sa se raneasca. Elementele mobile care inconjoara scaunul acestor carucioare trebuie sa fi protejate cu materiale moi sau sa fie rotunjite si sa nu poata fi actionate sau deplasate de catre copil.

Copilul odata asezat in scaunul caruciorului va trebui sa fie bine asigurat prin folosirea unei centuri care se fixeaza in 5 puncte pentru o asigurare buna in timpul deplasarii. Pentru o rulare cat mai usoara a caruciorului, avand in vedere ca in mare parte a timpului copilul va dormi in timpul plimbarii, rotile vor trebui sa fie confectionate din materiale moi si absorbante pentru preluarea socurilor. Cele mai potrivite sunt rotile din cauciuc care pot avea chiar si perna de aer sau puteti opta pentru roti din teflon care in aceiasi masura isi vor face foarte bine datoria. Cautati sa evitati rotile confectionate din plastic.

Un alt element important care trebuie verificat atent in structura constructiva a unui carucior copii este acela al stabilitatii. Verificarea se va face inainte de a aseza copilul in scaunul caruciorului, incercand in mod voit rasturnarea acestuia prin agatarea unei greutati, o sacosa sau o geanta care contine accesoriile pentru plimbarea copilului. Cu cat va fi mai stabil in acest test cu atat va fi mai sigur acest carucior copii atunci cand stationat fiind copilul se va misca brusc in interiorul scaunului. Distanta dintre rotile caruciorului cu cat este mai mare cu atat este un semn bun pentru stabilitate.

Pentru o stationare sigura in cazul unor opriri in pauzele de plimbare, observati modul in care actioneaza sistemul de blocare al rotilor. Faceti cateva probe cu acesta pentru a putea observa stabilitatea si eficienta franarii caruciorului.

Restul accesoriilor cu care sunt livrate aceste carucioare copii se refera de cele mai multe ori la posibilitatea folosirii unei plase transparente impotriva insectelor care se va pozitiona peste scaunul caruciorului si desigur copertina parasolara care este extrem de utila atat pentru protectia impotriva radiatie solare puternice cat si in cazul aparitiei unor averse de ploaie.

Avand aceste cateva remarci importante asupra principalelor aspecte tehnice care trebuiesc urmarite la achizitionarea unui carucior copii, puteti alege acum liber si culoarea preferata, care ar fi potrivit sa fie intr-o nuanta calda, fara prea multe insertii stridente.


carucioare copii, carucior

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu