luni, 26 martie 2012

Lumea Laser Tag

Intr-o lume din ce in ce mai complicata, trebuie sa ne facem loc cu pistolul... laser

Simtiti ca trebuie sa refulati undeva? Ca trebuie sa dovediti lumii ca sunteti cel mai bun? Ca adversarii merita intotdeauna sa fie invinsi? Solutia se numeste laser tag arena. Noul concept laser tag este promovat de la Bucuresti, adica de la centru, avand girul celor mai avizati si mai pretentiosi consumatori de distractii.

 

Echipament comod si arma inofensiva

laser tag este un joc interactiv, de tip paintball, care ofera participantilor ocazia de a elabora strategii pentru a-si invinge inamicii. Pentru ca distractia sa poata incepe, combatantii vor trebui sa imbrace o vesta speciala, prevazuta in anumite puncte cheie (pe umeri, fata, spate) cu senzori optici si sa isi activeze pistoalele. Acestea trag cu un fascicol de lumina infrarosie, total inofensiva. Pentru a puncta, soldatul laser tag trebuie sa tina apasat tragaciul sau sa traga foc cu foc. Scorurile sunt afisate de ecrane mari, dispuse in zonele cele mai vizibile. Chiar daca unele arene permit si copiilor de pana la 7 ani accesul, de obicei, se recomanda ca limita de varsta sa fie de 10 ani. De asemenea, numarul maxim de jucatori este de 22. Acum cu cat acestia vor fi mai multi, cu atat jocul va fi mai reusit. Se poate juca cu limita de timp sau in functie de atingerea obiectivului fixat. DE asemenea, sunt strategii predefinite, unde fiecarui membru i se atribuie un rol din care nu are voie sa iasa pentru ca echipa sa va fi descoperita sau strategii libere, fiecare echipa alcatuindu-si propriul plan de bataie, incercand sa isi surprinda adversarii prin ingeniozitate si fantezie.

 

Multi-nationalele isi vor gasi un spatiu de manifestare

Pare un tip de entartainment ideal pentru team bilding-uri. Intr-adevar, multe asemenea laser tag arena au dotari speciale pentru acest gen de activitate. Acestea nu se reduc doar la barul generos ci si la posibilitati de distractie pentru cei mai putini dispusi sa se impuste reciproc. In general, femeile vor fi cele  care se vor impotrivi acestei idei, cu toate ca agilitatea, intuitia, gandirea strategica sunt calitati aproape eminamente feminine. De fapt, aceste calitati vor transforma femeile intr-un combatant redutabil in laser tag arena. In plus, mai apare si acea ambitie, uneori nu destul de bine mascata, de a concura cu barbatii in toate domeniile, dovedindu-le ca pot fi cel putin la fel de bune ca ei. Intram intr-o problematica de etica moderna, de „politically correctness”, din care nu avem cum sa nu iesim nesifonati. In fapt, sunt doar noi ziduri in calea libertatilor de exprimare individuale sau societale, ziduri ridicate sistematic de catre cei care ne conduc, insa constructii la care, nu de putine ori, punem umarul constiinciosi chiar si noi.

 

laser tag-ul si modernitatea

Pierdem padurea in spatele copacilor... sau invers?! Intorcandu-ne la revolutionarul  concept, laser tag, nu avem cum sa nu observam ca este unul perfect dezirabil. Unul care apartine lumii in care ne miscam, tendintelor actuale de extrovertire controlata, de voyeuri implicati, de cetateni model care au insa fantezii de anarhisti. Este o lumea a mastilor, a laser tag-urilor indreptate amenintator spre orice tinta in miscare, a dezumanizarilor constiente, a profiturilor ca valoare morala absoluta, a noastra vazuti ca simple statistici, cifre manipulate de bancheri robotizati si de retaileri vrajiti de marketeri si, nu in ultimul rand, a mortii asistate! Cea mai buna dintre toate lumile posibile! Lumea laser tag!

 


petreceri copii bucuresti, jocuri cu laser

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu